Sekaná roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 250 ml mléko 10 dkg pórek 1 lžička plnotučná hořčice 1 lžička sójová omáčka 1 kg mleté maso 10 dkg sterilované okurky 2 ks vejce natvrdo 1 lžíce sladký kečup mletý černý pepř 10 dkg sterilovaná červená paprika 20 dkg kabanos nebo salám junior
Postup Sekaná roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme 1kg mletého masa, přilijeme 1/4l mléka, osolíme, opepříme, přidáme trochu sójové omáčky, lžičku plnotučné hořčice a lžíci sladkého kečupu. Promícháme a necháme do druhého dne uležet.
Druhý den dáme masovou směs na alobal a vyválíme placku, na kterou naneseme náplň.
Náplň si připravíme z uzeniny - salámu junior nebo jemného kabanosu. Předem si natvrdo uvaříme vejce, která oloupeme a společně s paprikou, okurkou a pórkem nakrájíme na kostky. Vše dohromady promícháme, aby vznikla mozaika. Pomocí alobalu sekanou roládu stočíme a dáme do trouby upéct.
Obměna: Půlku masové směsi dáme do srnčího hřbetu, doprostřed náplň a 1/2 masové směsi nahoru. Vychladlé krájíme na řezy.
Přílohou k sekané roládě může být bramborová kaše se zeleninovým salátem nebo roládu podáváme jen tak s čerstvým chlebem a okurkou.