Sekaná roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 ml mléko
10 dkg pórek
1 lžička plnotučná hořčice
1 lžička sójová omáčka
1 kg mleté maso
10 dkg sterilované okurky
2 ks vejce natvrdo
1 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
10 dkg sterilovaná červená paprika
20 dkg kabanos nebo salám junior

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme 1kg mletého masa, přilijeme 1/4l mléka, osolíme, opepříme, přidáme trochu sójové omáčky, lžičku plnotučné hořčice a lžíci sladkého kečupu. Promícháme a necháme do druhého dne uležet.

  2. Druhý den dáme masovou směs na alobal a vyválíme placku, na kterou naneseme náplň.

  3. Náplň si připravíme z uzeniny - salámu junior nebo jemného kabanosu. Předem si natvrdo uvaříme vejce, která oloupeme a společně s paprikou, okurkou a pórkem nakrájíme na kostky. Vše dohromady promícháme, aby vznikla mozaika. Pomocí alobalu sekanou roládu stočíme a dáme do trouby upéct.

  4. Obměna: Půlku masové směsi dáme do srnčího hřbetu, doprostřed náplň a 1/2 masové směsi nahoru. Vychladlé krájíme na řezy.

  5. Přílohou k sekané roládě může být bramborová kaše se zeleninovým salátem nebo roládu podáváme jen tak s čerstvým chlebem a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!