Kuře s brambory a zeleninou v alobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
1 ks cibule
francouzská hořčice
8 plátků debrecínka
grilovací koření
olivový olej
100 - 150 g cherry rajčátka
čerstvě mletý pepř
2 ks bílá paprika
4 ks kuřecí horní stehno

Postup přípravy receptu

  1. Na 4 porce si připravíme stejný počet kuřecích horních stehen. Omyjeme, stáhneme kůži a maso osolíme, opepříme, potřeme pikantní hořčicí. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka. Papriky, rajčata a cibuli očistíme a také nakrájíme. Papriku na proužky, rajčata s cibulí na kolečka

  2. Na větší kousky alobalu vždy nejprve poklademe brambory, na to dáme papriku, cibuli a posypeme grilovacím kořením. Překryjeme plátkem debrecínky (může být i slanina). Na to dáme maso, pokapeme olivovým olejem a také posypeme grilovacím kořením. Teď přijdou na řadu rajčátka a nakonec vše zakryjeme opět plátkem debrecínky. Alobal pečlivě uzavřeme. Alobalové měšce dáme do pekáčku

  3. Troubu si vyhřejeme na 180 °C a maso se zeleninou v alobalu pečeme zhruba 40 minut, až je vše měkké

  4. Kuře s brambory a zeleninou v alobalu ihned po upečení podáváme. Nic dalšího není potřeba, možná jen zeleninový salát a lžička tatarské omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!