Kuře s brambory a zeleninou v alobalu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks brambory 1 ks cibule francouzská hořčice 8 plátků debrecínka grilovací koření olivový olej 100 - 150 g cherry rajčátka čerstvě mletý pepř 2 ks bílá paprika 4 ks kuřecí horní stehno
Postup Kuře s brambory a zeleninou v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Na 4 porce si připravíme stejný počet kuřecích horních stehen. Omyjeme, stáhneme kůži a maso osolíme, opepříme, potřeme pikantní hořčicí. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka. Papriky, rajčata a cibuli očistíme a také nakrájíme. Papriku na proužky, rajčata s cibulí na kolečka
Na větší kousky alobalu vždy nejprve poklademe brambory, na to dáme papriku, cibuli a posypeme grilovacím kořením. Překryjeme plátkem debrecínky (může být i slanina). Na to dáme maso, pokapeme olivovým olejem a také posypeme grilovacím kořením. Teď přijdou na řadu rajčátka a nakonec vše zakryjeme opět plátkem debrecínky. Alobal pečlivě uzavřeme. Alobalové měšce dáme do pekáčku
Troubu si vyhřejeme na 180 °C a maso se zeleninou v alobalu pečeme zhruba 40 minut, až je vše měkké
Kuře s brambory a zeleninou v alobalu ihned po upečení podáváme. Nic dalšího není potřeba, možná jen zeleninový salát a lžička tatarské omáčky.