Sekaná s čočkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
2 lžíce majoránka
300 g čočka
2 lžíce hladká mouka
250 g mleté maso
1 lžíce mletý kmín
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Čočku si předem namočíme, nejlépe přes noc. Propláchnutou čočku uvaříme v nové vodě se 2 lžícemi majoránky do změknutí. Hotovou čočku scedíme.

  2. Čočku smícháme s mletým masem. Dále přidáme hladkou mouku, strouhanku, vejce, mletý kmín a sůl a pepř podle vlastní chuti. Všechny ingredience důkladně smícháme. Poté ze směsi na pekáčku utvoříme tvar sekané a posypeme celým kmínem.

  3. Sekanou s čočkou dáme zapéct zhruba na 20 minut do vyhřáté trouby. Po upečení raději necháme sekanou lehce vychladnout, bude se pak lépe krájet.

  4. Tip: Uvařenou čočku lze před přidáním do směsi ještě rozmixovat. Tím docílíme toho, že čočka nebude poznat a sekanou si tedy dá s chutí opravdu každý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!