Sekaná se salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
6 stroužků česnek
4 ks vejce
100 ml mléko
majoránka
2 ks houska
2 ks větší cibule
1000 g mleté maso (směs)
200 g gothaj (junior, šunkový)
200 g selský salám (vysočina, paprikáš)
podle chuti
sůl
pepř
mletá pálivá paprika
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Salámy i slaninu (ne anglická) nakrájíme na kostičky. Housky nakrájíme na nudličky a přelijeme mlékem. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Směs mletého masa ochutíme solí i kořením a důkladně promícháme.

  2. Do ochuceného masa přimícháme kostičky salámu i slaniny, cibuli i česnek a vymačkané housky. Pak přidáme vejce a dobře promícháme. Vlhkýma rukama z těsta vytvarujeme dvě šišky a přendáme je na pekáč vymazaný olejem a potřeme vodou. Podle potřeby mírně podlijeme vodou.

  3. V troubě předehřáté na 150 °C pečeme přiklopené asi 30 minut. Během pečení sekanou podléváme výpekem.

  4. Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme. Jako příloha se hodí brambory, ke studené sekané i čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!