Sekaný řízek s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
70 g máslo
1 ks cibule
400 g houby
30 g hladká mouka
400 g mleté maso
50 g mleté uzené maso
podle potřeby
sůl
vývar
kmín
1-2 ks rohlík
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Houby osolíme, mírně posypeme kmínem a dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme část másla a dusíme doměkka. Podušené houby necháme vychladnout a šťávu slijeme.

  2. Houby rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu hub zamícháme do pomletého masa. Směs osolíme, opepříme, přidáme nakrájené rohlíky předem namočené ve vývaru nebo v mléce, rozšlehaná vejce a vše dobře promícháme. Ze směsi tvoříme placičky, které osmahneme na másle. Sekané řízky s houbami podlijeme vývarem a upečeme doměkka.

  3. Vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, osolíme a po přidání druhé části podušených hub povaříme.Takto upravenou šťávu s houbami přidáme k sekaným řízkům a ještě společně krátce podusíme.

  4. Sekaný řízek s houbami podáváme s dušenou rýží a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!