Semifreda s jahodovou náplní recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 6 ks vejce 200 ml šlehačka 1 ks prášek do pečiva 180 g cukr krupice cukr moučka 150 g polohrubá mouka 400 g čerstvé jahody 1 ks ztužovač šlehačky 100 g jahodová marmeláda 0.5 l rostlinná šlehačka 30 ks čokoládové filigránky 200 g ztužovač šlehačky s jahodovou příchutí
Postup Semifreda s jahodovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a ještě malou chvilku šleháme. Těsto dáme upéct na vymazaný a moukou vysypaný plech. Po upečení necháme vychladnout a pak vykrajujeme formičkou na semifreda. Vykrojené kousky můžeme potřít marmeládou
Do formiček vložíme pásek papíru nebo fólie na boky tak, aby se nám náplň nechytala na stěny, poté do nich vložíme vykrojený kousek těsta Semifreda naplníme jahodovou náplní
Náplň: Ušleháme rostlinnou šlehačku a přišleháme ztužovač šlehačky podle návodu na sáčku. Můžeme přisladit moučkovým cukrem podle chuti
Náplň ihned plníme do formiček. Uhladíme a dáme nejméně na 1 hodinu ztuhnout do lednice
Semifreda s jahodovou náplní po ztuhnutí vyjmeme z formiček a ozdobíme kopečkem šlehačky a čerstvým ovocem. Můžeme doplnit čokoládovými filigránkami.