Semifreda s jahodovou náplní recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 ks vejce
200 ml šlehačka
1 ks prášek do pečiva
180 g cukr krupice
cukr moučka
150 g polohrubá mouka
400 g čerstvé jahody
1 ks ztužovač šlehačky
100 g jahodová marmeláda
0.5 l rostlinná šlehačka
30 ks čokoládové filigránky
200 g ztužovač šlehačky s jahodovou příchutí

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a ještě malou chvilku šleháme. Těsto dáme upéct na vymazaný a moukou vysypaný plech. Po upečení necháme vychladnout a pak vykrajujeme formičkou na semifreda. Vykrojené kousky můžeme potřít marmeládou

  2. Do formiček vložíme pásek papíru nebo fólie na boky tak, aby se nám náplň nechytala na stěny, poté do nich vložíme vykrojený kousek těsta Semifreda naplníme jahodovou náplní

  3. Náplň: Ušleháme rostlinnou šlehačku a přišleháme ztužovač šlehačky podle návodu na sáčku. Můžeme přisladit moučkovým cukrem podle chuti

  4. Náplň ihned plníme do formiček. Uhladíme a dáme nejméně na 1 hodinu ztuhnout do lednice

  5. Semifreda s jahodovou náplní po ztuhnutí vyjmeme z formiček a ozdobíme kopečkem šlehačky a čerstvým ovocem. Můžeme doplnit čokoládovými filigránkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!