Rychlé párty chlebíčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1/2 kostky máslo
1 balíček majonéza
6 ks rajče
1 ks bílá veka
1 lžička mletý černý pepř
3 ks bílá cibule
1 svazek čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na tenké plátky kráječem, případně velice ostrým nožem. Plátky musí být skutečně tenké, aby cibulová chuť nebyla moc výrazná a protivná. Rajčata nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm

  2. Na plátky veky namažeme změklé máslo, lehce osolíme, na něj položíme kolečko nebo dvě ukrojené cibule. Plátky cibule můžeme položit nejlépe vedle sebe, ale záleží na velikosti plátku veky. Plátky cibule zase velmi jemně opepříme. Kdo nesmí moc kořenit, nepepří

  3. Na každé kolečko cibule položíme kolečko rajčete a ozdobíme kopečkem majonézy. Případně z majonézy vytvoříme jiný typ ozdoby - vlnovku, proužky apod. podle fantazie. Na majonézu můžeme v závěru ještě pro pestrost barev přisypat trochu nasekané pažitky, klidně i nať z mladé cibule. Na jeden plátek rajčete můžeme dát kopeček majonézy a na druhý plátek třeba kopeček pikantního kečupu. Tímto jsou párty chlebíčky hotové

  4. Na vlnky a podobné ozdoby z majonézy stačí trochu ustřihnout růžek ze sáčku s majonézou a mačkáním ze sáčku vytlačíme majonézový proužek. Čím více je růžek ustřižen, tím více je majonézový proužek silnější, podobně jako při zdobení dortu

  5. Rychlé párty chlebíčky je dobré podávat na stůl vychlazené, stačí asi půlhodiny v chladničce a budou příjemnější na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!