Cheesecake brownies recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

75 g cukr
130 g cukr
2 ks vejce
85 g máslo
1 ks žloutek
50 ml mléko
70 g hladká mouka
200 g tmavá čokoláda 70%
200 g cream cheese

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyložíme formu pečicím papírem. V hrnci na mírném plameni rozpustíme máslo a na kousky nalámeme čokoládu. Přisypeme cukr, přidáme vejce, hladkou mouku, přilijeme mléko, promícháme a těsto na brownies přelijeme do formy

  2. Potom si připravíme cheesecakeovou část. Promícháme cream cheese (mascarpone, philadelphia) se žloutkem a cukrem dohladka a lžící směs navrstvíme na brownies. Pomocí lžíce obě části trošku vmícháme do sebe, aby cheesecake nezůstal jen na povrchu

  3. Cheesecake dáme péct do trouby předehřáté na 150 °C asi na 35 - 40 minut nebo do doby, než se těsto upeče tak, aby se uprostřed ještě trochu klepalo. Na toto množství surovin je vhodná pečící forma o rozměrech 25 x 25 cm

  4. Cheesecake brownies nakrájíme a podáváme jako lahodný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!