Cheesecake bez pečení a želatiny recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 150 g máslo 200 ml smetana 120 g cukr moučka ovoce 1 balíček vanilkový cukr 2 lžíce citronová šťáva 200 g máslové sušenky 500 g sýr Philadelphia
Postup Cheesecake bez pečení a želatiny
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozmixujeme v robotu. Pokud nemáme robot, vložíme sušenky do sáčku a rozdrtíme válečkem. Musíme je rozdrtit tak, aby připomínali jemnou strouhanku
Máslo rozpustíme v malém kastrůlku. Navlékneme jednorázovou rukavici a dobře zpracujeme máslo s drcenými či rozmixovanými sušenkami. Sušenkovou směsí vyplníme dno a strany nejlépe otevírací formy, dobře přitlačíme a formu vložíme do mrazáku asi na 20 minut
Smetanu ušleháme s cukrem. Sýr Philadelphia dobře promícháme s prosátým cukrem moučka a vanilkovým cukrem. Přimícháme našlehanou šlehačku a podle chuti pár kapek citronové šťávy. Přidáme ovoce podle chuti a opět promícháme. Ovoce musí být bez šťávy
Na už vychlazený sušenkový korpus naneseme krém ze sýru a smetany, uhladíme a vložíme vychladit do lednice na alespoň 6 hodin
Cheesecake bez pečení a želatiny zachutná při různých příležitostech.