Sendvič s vepřovou panenkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej 300 g rajčata 1 ks veka 1 ks ledový salát 500 g vepřová panenka 200 ml jogurtová majonéza hrubozrnná sůl čerstvě mletý černý pepř 3 hrstě nať jarní cibulky 1 lžička hrubozrnná hořčice
Postup Sendvič s vepřovou panenkou
Postup přípravy receptu
-
Panenku omyjeme, osušíme a očistíme od blan. Na papír nebo prkénko nasypeme hrubou sůl a čerstvě mletý černý pepř a maso v této směsi ze všech stran obalíme. Veku nebo bagetu nakrájíme šikmým řezem na silnější plátky, které osolíme, pokapeme olejem a z obou stran opečeme na roštu dozlatova. Nať jarní cibulky nakrájíme na drobná kolečka. Majonézu prošleháme s hrubozrnnou hořčicí. Listy salátu natrháme na kousky a rajčata nakrájíme na plátky
Panenku opečeme na oleji ze všech stran do zlatohnědé barvy. Opečenou panenku zabalíme do alobalu, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a přibližně 15 minut necháme dopéci. Po vyjmutí z trouby necháme maso ještě dalších 5 - 8 minut odpočinout. Pak maso nakrájíme šikmo na tenčí plátky, kterými plníme sendviče
Plátek veky potřeme hořčicovou majonézou, poklademe masem, rajčetem, opět zakápneme majonézou a posypeme cibulkou. Nakonec přidáme listy salátu a přiklopíme dalším plátkem opečené veky
Sendviče plněné vepřovou panenkou a čerstvou zeleninou podáváme jako teplou chuťovku, svačinku či večeři.