Sgabei recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
25 g droždí
500 g hladká mouka
olej na smažení
1,5 sklenice teplá voda

Postup přípravy receptu

  1. Do sklenice s polovinou teplé vody a lžičkou cukru rozdrobíme a rozmícháme kvasnice. Prosejeme mouku a do středu vlijeme vyběhnutý kvásek, zbytek vody a sůl. Sůl nedáme přímo na kvásek

  2. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a necháme vykynout do zdvojnásobení. Těsto vyválíme a vykrajujeme proužky asi 3 cm široké a 15 cm dlouhé. Necháme dalších 20 minut kynout

  3. Sgabei smažíme v arašídovém nebo olivovém oleji na smažení pěkně dozlatova z obou stran a ukládáme na ubrousek, ať je zbavíme přebytečného oleje

  4. Sgabei podáváme teplé jako výbornou chuťovku. Sgabei můžeme dělat i plněné oblíbenými uzeninami, bylinkami nebo podávat na sladko.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy