Nutelové věžičky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

40 - 50 g máslo
piškoty
200 g cukr moučka
marcipán
200 g mleté mandle
bílá čokoládová poleva
nutela

Postup přípravy receptu

  1. Mandle umeleme nebo nastrouháme najemno. Cukr utřeme se změklým máslem, přimícháme ořechy a vypracujeme pevnou hmotu. Necháme ji asi na hodinu odležet v lednici

  2. Z mandlové hmoty pak tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu, obalíme je v moučkovém cukru a vtlačujeme do formiček na včelí úly. Uprostřed uděláme důlek a naplníme nutelou. Přitiskneme kulatý piškot a a vyklopíme z formičky. Necháme ztuhnout

  3. Bílou čokoládovou polevu rozpustíme, věžičky do ní namáčíme nebo jen potřeme (polijeme) a necháme ztuhnout. Na vršek přimáčkneme marcipánovou kytičku nebo jiný tvar

  4. Věžičky s nutelou uchováváme v krabičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!