Japonská polévka s vepřovým masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl vejce 1 ks pórek 1 ks mrkev 1 ks zázvor hlíva ústřičná 2 lžíce sójová omáčka 1 ks jarní cibulka rostlinný olej mletý černý pepř 250 g vepřová krkovička nudle do polévky
Postup Japonská polévka s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou mrkev, pórek, stroužky česneku a kousek zázvoru orestujeme na oleji. Po chvilce zeleninu zalijeme vodou, osolíme a opepříme a vložíme k ní vepřovou krkovičku. Necháme vařit 45 minut. Poté maso vyndáme a vývar přecedíme
Do čistého vývaru vhodíme pokrájenou hlívu a nudle, dochutíme kapkou sójové omáčky. Mezitím nakrájíme maso na tenké plátky a uvaříme vejce natvrdo
Japonskou polévku s vepřovým masem naservírujeme do hlubokého talíře
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!