Japonská polévka s vepřovým masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
vejce
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks zázvor
hlíva ústřičná
2 lžíce sójová omáčka
1 ks jarní cibulka
rostlinný olej
mletý černý pepř
250 g vepřová krkovička
nudle do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou mrkev, pórek, stroužky česneku a kousek zázvoru orestujeme na oleji. Po chvilce zeleninu zalijeme vodou, osolíme a opepříme a vložíme k ní vepřovou krkovičku. Necháme vařit 45 minut. Poté maso vyndáme a vývar přecedíme

  2. Do čistého vývaru vhodíme pokrájenou hlívu a nudle, dochutíme kapkou sójové omáčky. Mezitím nakrájíme maso na tenké plátky a uvaříme vejce natvrdo

  3. Japonskou polévku s vepřovým masem naservírujeme do hlubokého talíře

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!