Kohout na ztracené cuketě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
600 g cuketa
2 - 3 lžíce mletá sladká paprika
1,5 l drůbeží vývar
mletý černý pepř
2 lžíce sádlo na smažení
1 ks kohout

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného a řádně očištěného mladého kohouta dobře omyjeme a naporcujeme. Krk, konce křídel, žaludek, srdíčko a kousek hřbetu použijeme na vývar. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mladou cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo

  2. Porce masa osušíme, opepříme a ze všech stran opečeme na sádle. Potom maso vyndáme do pekáče, případně zapékací mísy, nebo hrnce vhodného do trouby. Do výpeku vmícháme nakrájenou cibuli a osolíme. Na cibuli rozprostřeme hrubě nastrouhanou cuketu, osolíme a okořeníme mletou paprikou a pepřem. Na cuketu vrátíme porce kohouta, podlijeme vývarem, posypeme paprikou a přikryté dáme do trouby

  3. Kohouta pečeme podle jeho stáří. Během pečení podléváme vývarem. Kohouta na ztracené cuketě nakonec pečeme asi půl hodiny bez pokličky. Po upečení bychom měli mít asi 4 cm husté omáčky z rozvařené cibule a cukety

  4. Kohout na ztracené cuketě je výborný s bílým chlebem, ciabatou, těstovinami, brambory i obyčejným chlebem. Pokud máme velkou rodinu, můžeme ke kohoutovi přidat kuřecí prsa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!