Japonská kuřecí polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
750 ml vývar
1/4 ks celer
1 ks mrkev
mletý pepř
150 g listový špenát
6 lžic hustá ústřicová omáčka
40 dkg vepřové nebo kuřecí maso
1 balíček asijské instantní nudle
1/2 ks pórek i s natí

Postup přípravy receptu

  1. Libové vepřové nebo kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Mrkev, celer a pórek po očištění nakrájíme na nudličky. Všechno osmažíme asi 3 minuty na 2 lžících oleje

  2. Asijské instantní nudle připravíme podle návodu (asi 2 - 3 minuty v horké vodě), přidáme k první směsi a okamžitě zalijeme vývarem. Přidáme ústřičnou omáčku a podle chuti sůl a normální nebo cayenský pepř. Přidáme čerstvý nebo rozmrazený listový špenát a prohřejeme

  3. Takto připravenou japonskou kuřecí polévku podáváme. Recept je určen na 4 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!