Japonská kuřecí polévka se zeleninou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička sůl 750 ml vývar 1/4 ks celer 1 ks mrkev mletý pepř 150 g listový špenát 6 lžic hustá ústřicová omáčka 40 dkg vepřové nebo kuřecí maso 1 balíček asijské instantní nudle 1/2 ks pórek i s natí
Postup Japonská kuřecí polévka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Libové vepřové nebo kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Mrkev, celer a pórek po očištění nakrájíme na nudličky. Všechno osmažíme asi 3 minuty na 2 lžících oleje
Asijské instantní nudle připravíme podle návodu (asi 2 - 3 minuty v horké vodě), přidáme k první směsi a okamžitě zalijeme vývarem. Přidáme ústřičnou omáčku a podle chuti sůl a normální nebo cayenský pepř. Přidáme čerstvý nebo rozmrazený listový špenát a prohřejeme
Takto připravenou japonskou kuřecí polévku podáváme. Recept je určen na 4 porce.