Křehký jablkový závin recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 4 lžíce strouhanka 5 ks jablko 1,5 dl voda 1 lžíce cukr moučka 400 g hladká mouka 1 lžíce sekané mandle 2 lžíce skořicový cukr 250 g ztužený 100% tuk
Postup Křehký jablkový závin
Postup přípravy receptu
-
Tuk rozstrouháme na hrubém struhadle, přisypeme prosátou mouku, sůl, cukr, vlijeme vodu a vejce a pořádně zpracujeme v hladké těsto
Zabalíme do fólie a dáme do chladu asi na půl hodiny odpočinout
Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny, ze kterých vyválíme pláty, posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem a sekanými mandlemi. Zavineme a dáme péct asi 25 minut při 175°C
Podáváme sypané moučkovým cukrem.