Křehký tvarohový koláč recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks vejce
250 g máslo
1 ks prášek do pečiva
250 g cukr moučka
250 g cukr moučka
750 g polohrubá mouka
750 g měkký tučný tvaroh
500 ml alpro original
1 ks citron (na kůru a šťávu)

Postup přípravy receptu

  1. Hluboký plech velmi vydatně vymažeme máslem. Na těsto důkladně promícháme prosátou mouku s cukrem a práškem do pečiva

  2. Na náplň koláče smícháme tvarohy s cukrem, vejcem, citronovou šťávou i kůrou a Alpro nápojem original - vše vyšleháme do krému šlehačem

  3. Dva hrnky moučné směsi vyklopíme na plech, rovnoměrně urovnáme a zalijeme řídkou tvarohovou náplní a rovnoměrně na ní rozsypeme zbytek sypkého těsta

  4. Celý povrch koláč bohatě poklademe zbytkem másla nakrájeného na plátky

  5. Křehký tvarohový koláč pečeme při 160 °C 30-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!