Křehký tvarohový koláč recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 ks vejce 250 g máslo 1 ks prášek do pečiva 250 g cukr moučka 250 g cukr moučka 750 g polohrubá mouka 750 g měkký tučný tvaroh 500 ml alpro original 1 ks citron (na kůru a šťávu)
Postup Křehký tvarohový koláč
Postup přípravy receptu
-
Hluboký plech velmi vydatně vymažeme máslem. Na těsto důkladně promícháme prosátou mouku s cukrem a práškem do pečiva
Na náplň koláče smícháme tvarohy s cukrem, vejcem, citronovou šťávou i kůrou a Alpro nápojem original - vše vyšleháme do krému šlehačem
Dva hrnky moučné směsi vyklopíme na plech, rovnoměrně urovnáme a zalijeme řídkou tvarohovou náplní a rovnoměrně na ní rozsypeme zbytek sypkého těsta
Celý povrch koláč bohatě poklademe zbytkem másla nakrájeného na plátky
Křehký tvarohový koláč pečeme při 160 °C 30-40 minut.