Křehký zelný salát od Jindřišky recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

cukr
sůl
ocet
kmín
1 lžíce olivový olej
1 ks hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Syrové zelí očistíme, nakrájíme na tenké nudličky nebo nakrouháme

  2. Zelí vsypeme do mísy, přidáme pár kapek olivového oleje, podle chuti osolíme, pocukrujeme, přidáme kmín a ocet. Já používám ocet bylinkový, ale každý ať dá takový, jaký má rád. Zelný salát důkladně promícháme (nejlépe rukou) a necháme v chladu uležet asi 1 hodinu, aby zelí zkřehlo

  3. Kdo má rád, může do zelného salátu přidat nastrouhanou mrkev, osmaženou slaninu nebo kopr. S kari kořením nám vznikne nezvyklá, ale zajímavá kombinace. Fantazii se při dochucování a obměnách meze nekladou. Když přidáme Deko, můžeme zbylý salát (bez zavařování) uložit do sklenic. V chladu vydrží několik týdnů

  4. Křehký zelný salát od Jindřišky podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!