Křehký zelný salát od Jindřišky recept
Apetit Recepty salátyPostup Křehký zelný salát od Jindřišky
Postup přípravy receptu
-
Syrové zelí očistíme, nakrájíme na tenké nudličky nebo nakrouháme
Zelí vsypeme do mísy, přidáme pár kapek olivového oleje, podle chuti osolíme, pocukrujeme, přidáme kmín a ocet. Já používám ocet bylinkový, ale každý ať dá takový, jaký má rád. Zelný salát důkladně promícháme (nejlépe rukou) a necháme v chladu uležet asi 1 hodinu, aby zelí zkřehlo
Kdo má rád, může do zelného salátu přidat nastrouhanou mrkev, osmaženou slaninu nebo kopr. S kari kořením nám vznikne nezvyklá, ale zajímavá kombinace. Fantazii se při dochucování a obměnách meze nekladou. Když přidáme Deko, můžeme zbylý salát (bez zavařování) uložit do sklenic. V chladu vydrží několik týdnů
Křehký zelný salát od Jindřišky podáváme jako přílohu.