Křehký jablkovec recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g máslo
2 ks žloutek
6 ks jablko
3 lžíce rozinky
2 lžíce voda
cukr moučka
1,5 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
tuk na vymazání
3 lžíce mandlové lupínky
2 - 3 lžíce třtinový cukr
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, na kousky nakrájeného změklého másla, vody a žloutků vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Oba vyválíme na velikost plechu. Těsto nesolíme ani nesladíme

  2. Jablka oloupeme a nastrouháme

  3. Plech vymažeme a vysypeme. Položíme první plát těsta, na ten poklademe nastrouhaná jablka (vymačkáme přebytečnou vodu), posypeme vanilkovým a třtinovým cukrem, opraženými mandlovými plátky a rozinkami. Přikryjeme druhým plátem těsta. Seshora párkrát propíchneme vidličkou

  4. Křehký jablkovec pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení necháme jablkovec vychladnout a pocukrujeme

  5. Křehký jablkovec je nejlepší na druhý den, kdy je odleželý. Nakrájený na kostky můžeme ještě dozdobit lístečkem máty, šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!