Sicilský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
4 ks rajče
1 lžíce kapary
4 listy bazalka
1 lžíce ocet balsamico
5 lžic olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (žlutá)
4 ks sušené rajče
2-4 ks ančovička
1 hrst čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Papriky rozkrojíme na poloviny, zbavíme je jádřinců a semínek a slupkou nahoru je dáme pod gril (do trouby), aby se opekly. Pak je dáme do igelitového pytlíku spařit a nakonec z nich stáhneme slupku. Z paprik nakrájíme proužky. Papriky můžou zůstat i se slupkou. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Proužky paprik opečeme na pánvi, aby změkly a necháme je vychladnout. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Čerstvá rajčata zbavíme měkkých středů se zrníčky. a nakrájíme je na plátky.

  3. Připravíme si zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu a nasekané bylinky. Chuť a bylinky záleží na nás. Takže sůl a pepř podle naší chuti. Se solí ovšem pozor, protože kapary jsou poměrně slané.

  4. Smícháme papriky, oboje rajčata a kapary. Salát rozdělíme do dvou misek (2 porce), posypeme plátky česneku, ančovičkami, lístky bazalkou a nakonec jej zalijeme zálivku.

  5. Salát můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!