Sicilský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 4 ks rajče 1 lžíce kapary 4 listy bazalka 1 lžíce ocet balsamico 5 lžic olivový olej 1 lžíce citronová šťáva mletý černý pepř 1 ks paprika (červená) 1 ks paprika (žlutá) 4 ks sušené rajče 2-4 ks ančovička 1 hrst čerstvé bylinky
Postup Sicilský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Papriky rozkrojíme na poloviny, zbavíme je jádřinců a semínek a slupkou nahoru je dáme pod gril (do trouby), aby se opekly. Pak je dáme do igelitového pytlíku spařit a nakonec z nich stáhneme slupku. Z paprik nakrájíme proužky. Papriky můžou zůstat i se slupkou. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
Proužky paprik opečeme na pánvi, aby změkly a necháme je vychladnout. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Čerstvá rajčata zbavíme měkkých středů se zrníčky. a nakrájíme je na plátky.
Připravíme si zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu a nasekané bylinky. Chuť a bylinky záleží na nás. Takže sůl a pepř podle naší chuti. Se solí ovšem pozor, protože kapary jsou poměrně slané.
Smícháme papriky, oboje rajčata a kapary. Salát rozdělíme do dvou misek (2 porce), posypeme plátky česneku, ančovičkami, lístky bazalkou a nakonec jej zalijeme zálivku.
Salát můžeme ihned podávat.