Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 1 ks jablko 2 l voda 100 g křen bobkový list celý pepř kořenová zelenina 1,5 kg vepřové koleno 100 g rychlosůl celé nové koření
Postup Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso (koleno, plec, hlava) den předem naložíme do láku - 50 g pragandy (rychlosůl) na litr vody. Maso musí být celé ponořené
Druhý den před přípravou maso opláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme čistou vodou, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, česnek, celou cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) a už nesolíme. Dosolit můžeme po uvaření
Ovar vaříme 1,45 hodiny na mírném ohni
Než se maso uvaří, nastrouháme křen a v misce lehce spaříme vývarem. Přistrouháme jablko, osolíme a podle chuti směs okyselíme, nebo přisladíme
Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky ihned podáváme s chlebem.