Silvestrovský dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 g cukr 1 lžíce olej 2 ks vejce 100 g máslo 150 g máslo marmeláda voda čokoláda na vaření 100 g cukr moučka 1 plechovka salko 400 g sušené mléko 130 g polohrubá mouka mandlové lupínky 1 balíček čokoládová poleva mandlová tresť cukr na zahuštění
Postup Silvestrovský dort
Postup přípravy receptu
-
Z másla, cukru, mouky, žloutků a sněhu připravíme piškotové těsto. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme při 180 °C dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout
V kastrůlku rozehřejeme čokoládu. Vlažnou čokoládu vyšleháme s cukrem a máslem do krému
Korpus naplníme marmeládou a krémem. Čokoládovou polevou ozdobíme vršek dortu, strany natřeme krémem a obalíme mandlovými lupínky. Z marcipánu uděláme hodiny a dáme je nahoru na polevu tak, aby ukazovaly skoro půlnoc. Marcipán uděláme z sušeného mléka, salka, oleje, mandlové esence, vody a cukru na zahuštění
Silvestrovský dort necháme ztuhnout a můžeme slavit.