Simončin a Zuzančin lahodný štrúdl recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
2 lžíce ocet
2 ks jablko
1/2 sklenky voda
cukr moučka
mletá skořice
500 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na těsto smícháme do misky a vytvoříme tuhé těsto. Hotové těsto necháme 30 minut odpočinout v lednici

  2. Po vychladnutí se pokusíme těsto rozválet do přibližného tvaru obdélníku, který poté posypeme strouhankou, aby náplň nevytekla. Dále oloupeme a nastrouháme jablka a pokládáme na strouhanku. Podle potřeby přidáme cukr a mletou skořici. Štrúdl opatrně zabalíme

  3. Simončin a Zuzančin lahodný štrúdl vkládáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!