Simončin a Zuzančin lahodný štrúdl recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 2 ks vejce 2 lžíce ocet 2 ks jablko 1/2 sklenky voda cukr moučka mletá skořice 500 g polohrubá mouka
Postup Simončin a Zuzančin lahodný štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na těsto smícháme do misky a vytvoříme tuhé těsto. Hotové těsto necháme 30 minut odpočinout v lednici
Po vychladnutí se pokusíme těsto rozválet do přibližného tvaru obdélníku, který poté posypeme strouhankou, aby náplň nevytekla. Dále oloupeme a nastrouháme jablka a pokládáme na strouhanku. Podle potřeby přidáme cukr a mletou skořici. Štrúdl opatrně zabalíme
Simončin a Zuzančin lahodný štrúdl vkládáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.