Rajčatovo-okurkový salát se smetanovou zálivkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
400 g rajčata
3 lžíce majonéza
100 ml kefír
250 ml zakysaná smetana
mletý černý pepř
3 ks jarní cibulka s natí
400 g okurka hadovka

Postup přípravy receptu

  1. Omytá rajčata a okurky nakrájíme na stejnoměrné kousky ve velikosti sousta a vložíme do mísy. Zeleninu osolíme, opeříme a necháme asi 10 minut odstát. Jarní cibulku i s natí nasekáme na jemná kolečka a vmícháme do mísy k zelenině

  2. Zakysanou smetanu spolu s kefírem a majonézou našleháme do pěny a nalijeme na směs rajčat s okurkou a jarní cibulkou. Salát promícháme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme

  3. Rajčatovo-okurkový salát se smetanovou zálivkou rozdělíme do misek a můžeme servírovat jako přílohu k různým pokrmům, ale klidně i jen tak samostatně s čerstvým pečivem nebo toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!