Šiška strejdy Pepana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
0 hrnků mléko
2 ks cibule
2 ks houska
150 g uzenina
2 lžíce niva
mletý pepř
100 g anglická slanina
750 g čerstvé houby
2 lžíce čerstvá petrželka
0 lžiček mletá sladká paprika
2 ks ostravská klobása
podle potřeby
strouhanka
vegeta
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Housky rozlomíme a namočíme v mléce. Houby očistíme, nakrájíme nadrobno a poprášíme mletou paprikou. Na kostičky nakrájíme slaninu, rozškvaříme a na ní zpěníme pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájené houby, osolíme a chvíli podusíme. Vše přendáme do mísy a necháme vychladnout.

  2. Pak přidáme vymačkané rozdrobené housky, pokrájenou uzeninu nebo uzené maso, 2 vejce, vegetu, mletý pepř a nasekanou petrželku. Dobře promícháme. Podle potřeby přidáme strouhanku. Směs musí být dostatečně hustá k vytvarování šišky. Strejda vložil do šišky i dvě nožky klobásky, třeba ostravské.

  3. Šišku dáme do vymazaného pekáčku, na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem se zbytkem mléka a se strouhanou nivou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 - 45 minut.

  4. Šiška strejdy Pepana podáváme s vařenými brambory a salátem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!