Skopová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 l voda
200 ml smetana ke šlehání
250 g zelený hrášek
100 g kořenová zelenina
250 g skopové maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme, vložíme do studené osolené vody a na mírném ohni uvaříme doměkka. Cibuli a zeleninu očistíme a nasekáme na drobné kostičky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme hrášek a zeleninu, zalijeme vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka.

  3. Uvařenou zeleninu s hráškem prolisujeme sítem, rozředíme přecezeným vývarem z masa a povaříme.

  4. Nakonec do skopové polévky dáme vykostěné a na kostky nakrájené uvařené maso a zjemníme smetanou.

  5. Skopovou polévku ihned po prohřátí podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!