Skopová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 l voda 200 ml smetana ke šlehání 250 g zelený hrášek 100 g kořenová zelenina 250 g skopové maso
Postup Skopová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, omyjeme, vložíme do studené osolené vody a na mírném ohni uvaříme doměkka. Cibuli a zeleninu očistíme a nasekáme na drobné kostičky.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme hrášek a zeleninu, zalijeme vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka.
Uvařenou zeleninu s hráškem prolisujeme sítem, rozředíme přecezeným vývarem z masa a povaříme.
Nakonec do skopové polévky dáme vykostěné a na kostky nakrájené uvařené maso a zjemníme smetanou.
Skopovou polévku ihned po prohřátí podáváme.