Skopová gulášová polévka s bramborem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 50 g slanina 4 stroužky česnek olej sůl 1/2 kg brambory 1 plátek celer 1 ks rajče 1 ks mrkev 1/2 ks petržel 2 ks kapie 1 ks velká cibule masový vývar chilli koření drcený kmín mletá sladká paprika mletý černý pepř 2 lžíce rajčatové pyré 300 g přední skopové maso
Postup Skopová gulášová polévka s bramborem
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Brambory, cerel, mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Česnek sloupneme a utřeme se solí a pepřem. Rajče a papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky
Na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Potom vložíme nakrájené maso, které ze všech stran orestujeme. Za stáleho míchání vsypeme sladkou papriku a chilli koření, vše podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, vložíme do polévky kořenovou zeleninu, brambory, rajče a papriku, ochutíme rajským protlakem, kmínem a česnekem. Skopovou gulášovou polévku s bramborem vaříme doměkka
Skopovou polévku s bramborem podáváme jako samostatný pokrm s pečivem
Dobrou chuť Vám přeje Otma