Skopová gulášová polévka s bramborem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

50 g slanina
4 stroužky česnek
olej
sůl
1/2 kg brambory
1 plátek celer
1 ks rajče
1 ks mrkev
1/2 ks petržel
2 ks kapie
1 ks velká cibule
masový vývar
chilli koření
drcený kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 lžíce rajčatové pyré
300 g přední skopové maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Brambory, cerel, mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Česnek sloupneme a utřeme se solí a pepřem. Rajče a papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky

  2. Na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Potom vložíme nakrájené maso, které ze všech stran orestujeme. Za stáleho míchání vsypeme sladkou papriku a chilli koření, vše podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, vložíme do polévky kořenovou zeleninu, brambory, rajče a papriku, ochutíme rajským protlakem, kmínem a česnekem. Skopovou gulášovou polévku s bramborem vaříme doměkka

  3. Skopovou polévku s bramborem podáváme jako samostatný pokrm s pečivem

  4. Dobrou chuť Vám přeje Otma


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!