Škvarková pomazánka s vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 150 g plnotučná hořčice 250 ml sterilované lečo 750 g vepřové škvarky podle chuti 4 stroužky česnek 4 lžíce vegeta 2 lžičky chilli koření
Postup Škvarková pomazánka s vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Nescezené lečo umeleme. V mlýnku taktéž semeleme škvarky.
Do mísy vlijeme lečo a vsypeme škvarky. Přidáme rozklepnutá vejce, hořčici, česnek a podle chuti vegetu a chilli koření. Vše dobře promícháme.
Důkladně omyjeme skleničky od přesnídávky a osušíme je. Naplníme je připravenou směsí na pomazánku, zavíčkujeme a asi 30 minut je zavařujeme. Pak stačí škvarkovou pomazánku uskladnit ve sklepě, nemusíme v lednici.
Škvarková pomazánka nejvíc chutná na tmavém chlebu, ale můžeme ji mazat i na světlé pečivo.