Škvarková pomazánka s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
150 g plnotučná hořčice
250 ml sterilované lečo
750 g vepřové škvarky
podle chuti
4 stroužky česnek
4 lžíce vegeta
2 lžičky chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nescezené lečo umeleme. V mlýnku taktéž semeleme škvarky.

  2. Do mísy vlijeme lečo a vsypeme škvarky. Přidáme rozklepnutá vejce, hořčici, česnek a podle chuti vegetu a chilli koření. Vše dobře promícháme.

  3. Důkladně omyjeme skleničky od přesnídávky a osušíme je. Naplníme je připravenou směsí na pomazánku, zavíčkujeme a asi 30 minut je zavařujeme. Pak stačí škvarkovou pomazánku uskladnit ve sklepě, nemusíme v lednici.

  4. Škvarková pomazánka nejvíc chutná na tmavém chlebu, ale můžeme ji mazat i na světlé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!