Sladké preclíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 g máslo
140 g cukr moučka
420 g hladká mouka
podle chuti
zázvor
na ozdobu
30 g loupané mandle
30 g hrubý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rozměklé máslo, cukr moučka, hladkou mouku, žloutky a trochu nastrouhaného zázvoru dáme do mísy a následně vypracujeme v těsto, které dáme odležet asi tak na 0,5 hodiny do chladu.

  2. Pak těsto vyválíme na plát silný asi 4 mm a vypichujeme tvary preclíků. Rozložíme na plech s rozprostřeným pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubým cukrářským cukrem a nasekanými loupanými mandlemi.

  3. Preclíky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí dáme preclíky do uzavíratelné nádoby a necháme 3 dny uležet.

  4. Sladké preclíky necháme pořádně odležet a můžeme je začít podávat jako výborné cukroví ke svátečnímu pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!