Sladké šišky s mákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
500 g brambory
1 ks žloutek
70 g cukr moučka
120 g mák
200 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Omyté brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo umeleme. Dáme na vál, osolíme, přidáme žloutek, mouku, podle potřeby vodu a vypracujeme hustější těsto, které necháme 20 minut odpočinout.

  2. Potom těsto rozdělíme na několik části, z každé části utvoříme tenký váleček o průměru 1 cm a nakrájíme jej na kousky. Kousky těsta rozválíme na válu posypaném moukou na šišky, které uvaříme ve větším množství osolené vody. Během vaření je občas zamícháme, aby se nepřichytily na dno hrnce.

  3. Uvařené šišky vyndáme dírkovanou naběračkou, necháme okapat, posypeme mákem promíchaným s cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

  4. Šišky s mákem podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!