Slaná lučinová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

70 g máslo
mléko
2 kostky lučina
100 g balkánský sýr
1,5 lžíce čerstvá pažitka
čerstvě mletý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a necháme vychladit, aby nebylo příliš horké. Pepř čerstvě nameleme a balkánský sýr nadrobíme nebo nastrouháme. Pažitku nasekáme nadrobno

  2. Lučinu v misce rozmačkáme vidličkou a společně se sýrem a máslem vyšleháme. Můžeme šlehat ručně nebo si pomoct šlehačem. Přidáme pažitku, pepř a podle potřeby zředíme mlékem, aby se pomazánka snadněji roztírala

  3. Slanou lučinovou pomazánku podáváme na tmavém pečivu. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami nebo nakrájenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!