Šlehačková bábovka s kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
rozinky
1 sklenice cukr moučka
2 sklenice hladká mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek
1 kelímek smetana ke šlehání
hrubá mouka na vysypání
kandované ovoce
mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme šlehačku a postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej přidáváme do těsta. Můžeme přidat rozinky či kandované ovoce, které předtím spaříme, osušíme a obalíme v mouce, ovoce nám tak neklesne. Případně přidáme mleté vlašské ořechy (vše podle oka a chuti)

  2. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 10 minut, pak snížíme na 170 °C a pečeme dalších 30 - 40 minut

  3. Šlehačkovou bábovku necháme chvíli v otevřené troubě zchladnout, aby neklesla, pak překlopíme na talíř a pocukrujeme

  4. Šlehačková bábovka s kandovaným ovocem je rychlá a výborná k čaji i kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!