Šlehačková bábovka s kandovaným ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce rozinky 1 sklenice cukr moučka 2 sklenice hladká mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek 1 kelímek smetana ke šlehání hrubá mouka na vysypání kandované ovoce mleté vlašské ořechy
Postup Šlehačková bábovka s kandovaným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme šlehačku a postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej přidáváme do těsta. Můžeme přidat rozinky či kandované ovoce, které předtím spaříme, osušíme a obalíme v mouce, ovoce nám tak neklesne. Případně přidáme mleté vlašské ořechy (vše podle oka a chuti)
Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 10 minut, pak snížíme na 170 °C a pečeme dalších 30 - 40 minut
Šlehačkovou bábovku necháme chvíli v otevřené troubě zchladnout, aby neklesla, pak překlopíme na talíř a pocukrujeme
Šlehačková bábovka s kandovaným ovocem je rychlá a výborná k čaji i kávě.