Slepice na zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 ks pórek
1 ks malý kečup
podle chuti
sůl
2 lžičky kari koření
1 lžička chilli koření
2 lžičky mletý zázvor
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Slepici nebo kohouta očistíme a uvaříme doměkka v osolené vodě.

  2. Zatím si očistíme pórek, cibuli oloupeme. Obojí nasekáme nahrubo. Uvařenou slepici necháme trochu vychladit, maso obereme a nakrájíme.

  3. Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme pórek, koření, sůl a jen krátce orestujeme. Nakonec přidáme kečup, maso a podusíme. Pokud směs příliš zhoustne, zředíme ji trochou vývaru.

  4. Slepici na zázvoru servírujeme s rýží, houskovým knedlíkem či bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!