Slepice na zázvoru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 2 ks pórek 1 ks malý kečup podle chuti sůl 2 lžičky kari koření 1 lžička chilli koření 2 lžičky mletý zázvor mletý černý pepř podle potřeby máslo
Postup Slepice na zázvoru recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici nebo kohouta očistíme a uvaříme doměkka v osolené vodě.
Zatím si očistíme pórek, cibuli oloupeme. Obojí nasekáme nahrubo. Uvařenou slepici necháme trochu vychladit, maso obereme a nakrájíme.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme pórek, koření, sůl a jen krátce orestujeme. Nakonec přidáme kečup, maso a podusíme. Pokud směs příliš zhoustne, zředíme ji trochou vývaru.
Slepici na zázvoru servírujeme s rýží, houskovým knedlíkem či bramborem.