Slepice po balkánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3-4 ks paprika
1 ks cibule
6 ks rajče
1 sklenka rajčatový protlak
1 ks slepice
100 g anglická slanina
podle chuti
sůl
oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slepici pečlivě naporcujeme, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.

  2. Připravíme si pekáček. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme ji nakrájenou cibuli a mírně opečeme. Přidáme porce očištěné a okořeněné slepice, stroužky česneku, rajčatový protlak, znovu opečeme a podlijeme vodou.

  3. Takto připravenou slepici vložíme do trouby a dusíme doměkka. Před dopečením přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou papriku a dopečeme.

  4. Na talíři jednotlivé porce slepice po balkánsku přeléváme vypečenou šťávou, doplňujeme zeleninou a podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!