Slepice v rýži recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
- - máslo
- - petrželka
1 ks žloutek
1 ks cibule
200 g žampióny
1 ks citron
1 konzerva chřest
- - mouka hladká
1 hrnek rýže
- - kari
- - pepř mletý
1 ks slepice
250 ml víno bílé
- - zelenina kořenová
- - paprika mletá
- - koření grilovací

Postup přípravy receptu

  1. Slepici vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, kořenovou zeleninu, nakrájenou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Slepici vykostíme, nakrájíme na menší kousky. Uděláme žlutou jíšku, kterou rozředíme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme nakrájené žampióny, na kousky nakrájený chřest a vaříme.Postupně přidáme víno, citronovou šťávu, koření a nakonec kousky masa. Rýži propláchneme vodou, dáme do hrnce, zalijeme půl litrem vody, osolíme a dusíme asi 15 minut. Podáváme tak, že v rýži uděláme jamku, naplníme ji omáčkou s masem a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!