Slepice v rýži recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl - - máslo - - petrželka 1 ks žloutek 1 ks cibule 200 g žampióny 1 ks citron 1 konzerva chřest - - mouka hladká 1 hrnek rýže - - kari - - pepř mletý 1 ks slepice 250 ml víno bílé - - zelenina kořenová - - paprika mletá - - koření grilovací
Postup Slepice v rýži recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, kořenovou zeleninu, nakrájenou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Slepici vykostíme, nakrájíme na menší kousky. Uděláme žlutou jíšku, kterou rozředíme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme nakrájené žampióny, na kousky nakrájený chřest a vaříme.Postupně přidáme víno, citronovou šťávu, koření a nakonec kousky masa. Rýži propláchneme vodou, dáme do hrnce, zalijeme půl litrem vody, osolíme a dusíme asi 15 minut. Podáváme tak, že v rýži uděláme jamku, naplníme ji omáčkou s masem a posypeme petrželkou.