Pečené kuře s bylinkovou nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 dl mléko
1 ks cibule
2 ks kuře
100 g mandle
4 ks rohlík
grilovací koření
mletý pepř
200 g anglická slanina
čerstvá bazalka
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Kuřata si naložíme den předem. Omytá kuřata potřeme grilovacím kořením a olejem. Vložíme do zapékací mísy a necháme v lednici do druhého dne uležet

  2. Druhý den si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a promícháme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi oprančíme slaninu a poté cibulku dozlatova. Slaninu s cibulkou smícháme s namočenými rohlíky. Bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Čím více bylinek, tím lépe. K nádivce přisypeme bylinky, sekané mandle, osolíme a opepříme

  3. Do zapékací mísy s kuřaty přidáme kousek másla a vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 1,5 hodiny. Vždy zhruba po půl hodině přelijeme kuřata výpekem. Kuřata musí mít potřebnou šťávu, jelikož se do ní bude přidávat nádivka. Proto pokud se vypéká, přidejte trochu vody či másla

  4. Po 1,5 hod kuřata vyjmeme z trouby a položíme na horní víko zapékací mísy. Do spodního víka, kde se pekla kuřata, rozprostřeme nádivku. Nádivku pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut. Poté položíme kuřata na nádivku a dopečeme posledních 10 minut

  5. Pečené kuře s bylinkovou nádivkou podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!