Smaženina z tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks čekanka
4 ks mrkev
3 lžíce sherry
250 g tofu
250 g houby šitake
3 lžíce sójová omáčka
8 ks jarní cibulka
250 g sterilované fazolové lusky
podle chuti
česnek
sůl
zázvor
mletý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme sojovku, sherry, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Tofu nakrájíme na kousíčky a touto marinádou zalijeme, necháme alespoň 15 minut odležet. Poté scedíme a marinádu uchováme.

  2. Zeleninu a houby očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Čekanku rozpůlíme a rozdělíme na listy. Fazolové lusky slijeme z nálevu.

  3. Ochucené tofu osmažíme na troše rozpáleného oleje a po cca 2 minutách vyndáme. Na výpeku osmažíme mrkev a zázvor, po chvilce přidáme houby a cibulky, nakonec fazolové lusky a čekanku a smažíme asi minutu. V tuto chvíli přidáme zpátky tofu, zalijeme marinádou a vaříme na prudkém ohni, dokud se všechna tekutina nevypaří.

  4. Smaženina z tofu nejlépe chutná s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy