Snadný domácí perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
1 ks vejce
3 lžíce kakao
500 g hladká mouka
500 ml vlažné mléko
400 g tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do perníku
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Kypřící prášek do perníku promícháme s hladkou moukou a kakaem. Zvlášť promícháme vlažné mléko s cukrem, tukem a vejcem. Tuk na pečení můžeme nahradit olejem. Všechny suroviny promícháme dohromady, vznikne nám tužší těsto.

  2. Hotové těsto na perník vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě. Nejsme-li si jisti, zda je perník hotový, píchneme do něj špejli. Je-li suchá, máme upečeno.

  3. Snadný domácí perník nakrájíme po vychladnutí na kostky. Podle chuti můžeme moučník ještě posypat cukrem nebo kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!