Špecle s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
sůl
0 kg rajče
2-4 ks jarní cibulka
1 hrst čerstvá bazalka
mletý černý pepř
1 plechovka černé olivy bez pecek
1 balíček špecle

Postup přípravy receptu

  1. Na větší pánvi, kde se nám vejdou i špecle, rozpálíme olej. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. V dietní variantě lze olej vypustit úplně, ve vegetariánské variantě slaninu vypustíme a nahrazuji ji třeba kukuřicí.

  2. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibuli a necháme zpěnit. Omytá a na kostky nakrájená rajčata a na čtvrtky nasekané olivy přidáme do pánve a lehce podusíme. Dále vmícháme natrhanou bazalku a uvařené a pečlivé okapané špecle. Špecle s rajčaty již jen prohřejeme. Podle chuti je osolíme a opepříme, podle chuti dokořeníme.

  3. Špecle s rajčaty ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!