Špenát zapečený v listovém těstě recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 ks vejce 2 lžíce máslo 1 ks žloutek 150 ml zakysaná smetana 150 g strouhaný sýr 500 g čerstvý špenát 3 ks cibule šalotka 400 g mražené listové těsto
Postup Špenát zapečený v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý špenát spaříme horkou vodou, necháme okapat a jemně pokrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a usekáme nahrubo. Sýr nastrouháme
Na másle zpěníme cibuli a česnek. Vmícháme nakrájený špenát a krátce podusíme. Necháme vychladnout a vmícháme 4 rozšlehaná vejce, zakysanou smetanu a strouhaný sýr. Podle chuti osolíme a opepříme
Listové těsto rozválíme na plát velký tak, aby přesahoval okraje pečící formy. Koláčovou formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme těstem a naplníme špenátovou směsí. Přesahujícími okraji špenátovou směs překryjeme a potřeme 1 rozšlehaným žloutkem. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme dozlatova, asi 40 - 45 minut
Zapečený špenát v listovém těstě podáváme jako chuťovku při různých příležitostech, k čaji nebo vínu.