Šťavnatá sekaná se sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce česnek 1 lžička sůl 2 ks vejce 10 dkg strouhanka 2 dl mléko 2 lžíce majoránka 1 ks cibule 1 lžíce kečup 10 dkg mrkev 10 dkg čedar 1 lžíce plnotučná hořčice tuk na vymazání 500 g mleté maso 1 lžička mletý černý pepř 1 lžíce třtinový cukr
Postup Šťavnatá sekaná se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli, prolisujeme česnek a nastrouháme si čedar a mrkev na jemno. Mrkev dodá sekané lehkost a šťávu
Našleháme vejce, mléko, sůl a pepř ve velké míse. Přidáme strouhanku a zamícháme. Dále přidáme do mísy mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, nastrouhaný čedar a mrkev a pečlivě zamícháme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, majoránku a opět důkladně promícháme
Směs přendáme do tukem vymazané formy na chleba rozměrů asi 22 x 12 cm. V malé misce smícháme kečup, třtinový cukr a plnotučnou hořčici a touto směsí pokryjeme vršek masové hmoty
Sekanou pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 45 minut. Vnitřní teplota směsi má být 75 °C
Šťavnatou sekanou se sýrem podáváme s brambory nebo bramborovou kaší, popřípadě s čerstvým chlebem.