Šťavnatá vepřová plec s dýní a bramborami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 špetky sůl
máslo
5 ks brambory
kmín
1 hrst bylinky
bílé víno
olivový olej
slunečnicový olej
petrželová nať
1 kg vepřová plec
1/2 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec potřeme olejem, drceným kmínem, nasekanými bylinkami, rozdrceným česnekem a necháme v pekáčku či skleněné zapékací misce přikryté v lednici do druhého dne odležet

  2. Druhý den vyndáme maso alespoň hodinu před pečením, ještě posolíme, podlijeme bílým vínem (případně vodou) a pečeme přikryté 10 minut na 200 °C, poté 3 hodiny na 160 °C. Během pečení maso třikrát otočíme. Do masa za žádných okolností nepícháme. Nakonec pekáček odkryjeme a ještě 10 minut dopékáme při 200 °C. Vepřovou plec vytáhneme z trouby, poklademe plátky studeného másla a posypeme čerstvými bylinkami

  3. Brambory oloupeme, dýni očistíme, vše nakrájíme na plátky či čtvrtky. Zeleninu poklademe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a nasekanou petrželovou natí. Brambory s dýní pečeme, až je vše měkké a zlatavé

  4. Vepřovou plec servírujeme s pečenými bramborami a dýní jako výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!