Stehýnka pro labužníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
2 dl mléko
1 kelímek smetana
100 g sýr
8 ks rohlík
4 ks kuřecí stehýnka
100 g moravska slanina
podle chuti
1 palička česnek
sůl
1 svazeček pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a podlijeme mlékem. Slaninu nakrájíme na kostičky. Pažitku přebereme, omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.

  2. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k housce a mléku. Směs osolíme a přidáme pažitku, slaninu, česnek a máslo. Vše smícháme.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do nádivky. Nádivku vložíme do vymaštěného pekáče a do ní pak vkládáme kuřecí stehýnka, tak aby nebyla vidět. Takto připravené dáme péct do trouby. Pečeme při 160 °C.

  4. Asi po půl hodině zkusíme, zda už je maso měkké a podle potřeby dopečeme. Pokud je maso měkké, podlijeme jej smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme už jen tak dlouho, aby se na povrchu roztekl sýr.

  5. Stehýnka pro labužníky podáváme s bramborem na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!