Strapačky s hlávkovým zelím a uzeným recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 15 dkg slanina sůl 1 kg brambory 1 ks cibule 10 dkg sádlo 500 g hladká mouka 0,5 hlávek bílé zelí 30 dkg uzené maso mletý černý pepř
Postup Strapačky s hlávkovým zelím a uzeným
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrabeme, opláchneme a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory z části scedíme, scezenou vodu necháme odstát, pak vodu opatrně slijeme a škrob usazený na dně stěrkou stáhneme k bramborám. Přidáme hladkou mouku, sůl a vypracujeme tužší lité těsto
Bramborové těsto protlačíme přes hrubý cedník do vařící vody a necháme uvařit. Uvařené strapačky vyplavou na povrch, odkud je vyjmeme cedníkem
Hlávkové zelí nakrájíme na čtverečky. Slaninu nakrájíme na kostičky a větší cibuli nakrájíme nadrobno. Uzene maso nakrájíme na kostky
Zelí dáme spařit na 5 minut do vařící vody a hned scedíme. Slaninu rozškvaříme, podle potřeby přidáme sádlo, cibuli osmažíme a dále přidáme nakrájené uzené maso. Zarestujeme, přidáme zelí, ochutíme solí a mletým pepřem. Do této směsi vmícháme uvařené strapečky a zvolna spolu prohřejeme. Poté strapačky se zelím a uzeným klademe na talíře
Strapačky s hlávkovým zelím a uzeným ihned podáváme jako vydatný oběd.