Strapačky s hlávkovým zelím a uzeným recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

15 dkg slanina
sůl
1 kg brambory
1 ks cibule
10 dkg sádlo
500 g hladká mouka
0,5 hlávek bílé zelí
30 dkg uzené maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrabeme, opláchneme a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory z části scedíme, scezenou vodu necháme odstát, pak vodu opatrně slijeme a škrob usazený na dně stěrkou stáhneme k bramborám. Přidáme hladkou mouku, sůl a vypracujeme tužší lité těsto

  2. Bramborové těsto protlačíme přes hrubý cedník do vařící vody a necháme uvařit. Uvařené strapačky vyplavou na povrch, odkud je vyjmeme cedníkem

  3. Hlávkové zelí nakrájíme na čtverečky. Slaninu nakrájíme na kostičky a větší cibuli nakrájíme nadrobno. Uzene maso nakrájíme na kostky

  4. Zelí dáme spařit na 5 minut do vařící vody a hned scedíme. Slaninu rozškvaříme, podle potřeby přidáme sádlo, cibuli osmažíme a dále přidáme nakrájené uzené maso. Zarestujeme, přidáme zelí, ochutíme solí a mletým pepřem. Do této směsi vmícháme uvařené strapečky a zvolna spolu prohřejeme. Poté strapačky se zelím a uzeným klademe na talíře

  5. Strapačky s hlávkovým zelím a uzeným ihned podáváme jako vydatný oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!