Středomořský kuřecí gulášek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks rajče
50 ml olivový olej
1 plechovka sterilovaná cizrna
1 lžíce vinný ocet nebo citronová šťáva
400 g kuřecí maso bez kosti
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
harísa (chilli koření)
podle potřeby
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky,osolíme, opepříme a opečeme doměkka na části oleje. Maso dáme stranou na talíř.

  2. Rajčata oloupeme a na kostičky nakrájíme. Petrželku nasekáme, česnek oloupeme a prolisujeme.

  3. Do pánve přidáme podle potřeby olej, lehce na něm zpěníme prolisovaný česnek, přidáme slitou plechovku cizrny, nakrájená rajčata a pět minut zvolna vaříme.

  4. Dáme zpět maso, přidáme petrželku, dochutíme solí, vinným octem nebo citronovou šťávou, případně i ostrou harísou.

  5. Středomořský kuřecí gulášek podáváme s pečivem, rýží nebo polentou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!