Středomořský kuřecí gulášek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 ks rajče 50 ml olivový olej 1 plechovka sterilovaná cizrna 1 lžíce vinný ocet nebo citronová šťáva 400 g kuřecí maso bez kosti podle chuti sůl mletý černý pepř harísa (chilli koření) podle potřeby zelená petrželka
Postup Středomořský kuřecí gulášek recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky,osolíme, opepříme a opečeme doměkka na části oleje. Maso dáme stranou na talíř.
Rajčata oloupeme a na kostičky nakrájíme. Petrželku nasekáme, česnek oloupeme a prolisujeme.
Do pánve přidáme podle potřeby olej, lehce na něm zpěníme prolisovaný česnek, přidáme slitou plechovku cizrny, nakrájená rajčata a pět minut zvolna vaříme.
Dáme zpět maso, přidáme petrželku, dochutíme solí, vinným octem nebo citronovou šťávou, případně i ostrou harísou.
Středomořský kuřecí gulášek podáváme s pečivem, rýží nebo polentou.