Studené křenové kuře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - cukr 2 l vývar 180 ml ocet 1 ks jablko 50 g majonéza 125 ml voda - - kopr 1 ks kuře - - křen 100 g smetana kysaná - - pepř mletý - - šťáva citronová 100 g jogurt bílý
Postup Studené křenové kuře recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, osolíme, svážeme a ve vývaru s octem uvaříme doměkka(asi 40 minut). Poté je ve vývaru necháme vychladnout. Studené kuře omyjeme, rozpůlíme, stáhneme kůži a opatrně vykostíme. Maso nakrájíme na kousky. Opět osolíme, opepříme, pokapeme zředěným octem a asi hodinu marinujeme. Mezitím si najemno nastrouháme křen a ihned ho pokapeme citronem. Prošleháme kysanou smetanu s jogurtem a majonézou, vmícháme křen a nadrobno nastrouhané navinulé jablko. Omáčku okyselíme citronem, dle chuti osolíme, opepříme. Dáme vychladit. Na talířky klademe lístky čínského zelí, na ně upravíme maso, obložíme studenou omáčkou, ozdobíme kouskem jablka, snítkou kopru a podáváme s bílým pečivem.