Studené křenové kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
2 l vývar
180 ml ocet
1 ks jablko
50 g majonéza
125 ml voda
- - kopr
1 ks kuře
- - křen
100 g smetana kysaná
- - pepř mletý
- - šťáva citronová
100 g jogurt bílý

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, osolíme, svážeme a ve vývaru s octem uvaříme doměkka(asi 40 minut). Poté je ve vývaru necháme vychladnout. Studené kuře omyjeme, rozpůlíme, stáhneme kůži a opatrně vykostíme. Maso nakrájíme na kousky. Opět osolíme, opepříme, pokapeme zředěným octem a asi hodinu marinujeme. Mezitím si najemno nastrouháme křen a ihned ho pokapeme citronem. Prošleháme kysanou smetanu s jogurtem a majonézou, vmícháme křen a nadrobno nastrouhané navinulé jablko. Omáčku okyselíme citronem, dle chuti osolíme, opepříme. Dáme vychladit. Na talířky klademe lístky čínského zelí, na ně upravíme maso, obložíme studenou omáčkou, ozdobíme kouskem jablka, snítkou kopru a podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!