Losos s nudlemi a bylinkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžíce máslo 1 lžíce hladká mouka citronová šťáva 100 - 150 ml rybí vývar mletý černý pepř 100 ml smetana na vaření 100 ml bílé suché víno 1 větvička čerstvý rozmarýn 1 hrst čerstvá petrželová nať 300 g mražené lososové medailonky 200 g těstoviny Tagliatelle
Postup Losos s nudlemi a bylinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Mražené lososové medailonky zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme povolit. Lístky rozmarýnu a petrželky jemně usekáme
Ochucené medailonky zvolna opečeme z obou stran na oleji. Potom je vyjmeme a uchováme na teple
Ve výpeku necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku, kterou krátce za stálého míchání orestujeme. Přidáme bylinky a vše podlijeme vývarem a vínem. Omáčku vaříme zvolna do zhoustnutí. Nakonec za stálého šlehání vmícháme smetanu a omáčku podle potřeby dochutíme
Vařené nudle a lososové medailonky rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou. Lososa s nudlemi a bylinkovou omáčkou podáváme ihned po přípravě.