Losos s nudlemi a bylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
100 - 150 ml rybí vývar
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření
100 ml bílé suché víno
1 větvička čerstvý rozmarýn
1 hrst čerstvá petrželová nať
300 g mražené lososové medailonky
200 g těstoviny Tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Mražené lososové medailonky zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme povolit. Lístky rozmarýnu a petrželky jemně usekáme

  2. Ochucené medailonky zvolna opečeme z obou stran na oleji. Potom je vyjmeme a uchováme na teple

  3. Ve výpeku necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku, kterou krátce za stálého míchání orestujeme. Přidáme bylinky a vše podlijeme vývarem a vínem. Omáčku vaříme zvolna do zhoustnutí. Nakonec za stálého šlehání vmícháme smetanu a omáčku podle potřeby dochutíme

  4. Vařené nudle a lososové medailonky rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou. Lososa s nudlemi a bylinkovou omáčkou podáváme ihned po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!