Studentská rajská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 1 dl olej 1 lžička sůl 0 l voda 200 ml kečup 100 g rajčatový protlak 1 lžíce cukr krystal 2 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 100 g hladká mouka 1 špetka mletý černý pepř
Postup Studentská rajská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce na dno nalijeme olej, přidáme hladkou mouku a umícháme světlou zásmažku. Následně přidáme asi 500 ml vody a zamícháme. Vody můžeme přidat i více podle toho, kolik budeme omáčky potřebovat.
Za stálého mícháni přidáme rajčatový protlak a potom kečup, až bude mít omáčka krásnou červenou barvu. Dále přidáme bobkový list a nové koření. Omáčku dochutíme špetkou pepře a podle chuti přidáme asi 1 lžičku soli a asi 1 lžíci cukru krystal. Doporučuji přidávat sůl a cukr po menších dávkách a ochutnávat. Rajskou omáčku necháme chvíli odstát a můžeme podávat.
Studentská rajská omáčka je nejlepší s kynutým knedlíkem a masovými koulemi či plněnými paprikami.