Suchá rýžová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
2 cibule
4 ks rajče
2 hrnečky rýže
1 špetka šafrán
3-4 hrnečky masový vývar
2-3 ks zelená paprika
2-3 lžíce koriandrová nať

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci opražíme na tuku suchou rýži do světlehněda. Přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek, rajčata a 2 - 3 minuty dále smažíme.

  2. Pak zalijeme třemi hrnečky vývaru, přidáme papriky, šafrán a na velmi mírném ohni dusíme 25 - 35 minut, až je rýže měkká. Během dušení neodkrýváme. Trochu zbývajícího vývaru přidáme, jen není-li rýže měkká nebo nemá-li už tekutinu. Když je rýže hotová, nemá obsahovat žádnou tekutinu.

  3. Hotovou rýži posypeme petrželkou nebo cilantrem, jak Mexičané říkají zelenému koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!