Šumavský mls recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg slanina 20 dkg niva 30 dkg vysočina 150 ml smetana ke šlehání 6 ks červené brambory podle chuti česnek
Postup Šumavský mls recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půlky. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou salámovo-sýrovou směsí. Směs si vyrobíme z nastrouhaného salámu, sýru a smetany, můžeme ji ještě dochutit prolisovaným česnekem.
Na jednotlivé naplněné brambory pokládáme plátky slaniny, uložíme na pekáč, přikryjeme alobalem a v rozehřáté troubě zapékáme.
Šumavský mls podáváme se zeleninovou oblohou z čerstvé nakrájené zeleniny.